Home

Achtergrond

Zuiglam Leeuwarden prijshoudend, slachtschaap duur

Op de schapenmarkt in Leeuwarden was er vandaag een matig aanbod (639 stuks), waardoor de prijzen goed op peil konden blijven. Dat is een meevaller, want in deze periode zijn veel van de vaste consumenten van lams- en schapenvlees op vakantie zijn en is de vraag seizoensmatig klein.

Het geringe aanbod geldt voor alle categorieën, maar heeft vooral bij de slachtschapen invloed op de prijs, die 5 euro kon stijgen. Al vanaf november is het aanbod aan slachtschapen in heel Europa schraal. De uitvoer van karkassen naar Italië loopt vlot. Dit wordt ook gestimuleerd door het hoge niveau van de zuiglammerenprijzen. In Leeuwarden bleven deze onveranderd ten opzichte van de vorige week, maar een prijsverhoging is volgende week niet ondenkbaar. Het weer is in de afgelopen maanden gunstig geweest voor de groei. Daardoor is de kwaliteit erg goed en tenderen steeds meer zuiglammeren naar de bovenkant van de gewichtsrange.

Prognose: prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.