Home

Achtergrond

Weersomstandigheden goed voor voerproductie

De handel in vochtige voeders loopt rustig door. De huidige weersomstandigheden zijn voor de groei van gras, mais, aardappels en bieten gunstig, en dat is goed nieuws voor de melkveehouders. De behoefte aan extra voeders neemt af, terwijl het aanbod goed zal zijn.

Naar verwachting start de aardappelvezelcampagne begin of half augustus. De verkoop van perspulp is nog steeds niet hervat, terwijl de bietenoogst er veelbelovend uitziet. Of deze houding van de leverancier in het voordeel is van de bietentelers, is zeer de vraag. Gezien het huidige weer krijgen melkveehouders genoeg alternatieven als energiebron voor hun vee. Voldoende vocht lijkt te gaan zorgen voor een goede kolfzetting in de maisplanten. Naar verwachting wordt de verkoop van perspulp in week 36 hervat. Wat trouwens opvalt is dat de prijzen van maiskuil op een, absoluut gezien, hoog niveau blijven. Hoewel de prijzen ten opzichte van andere jaren hoog zijn, vallen ze gezien de prijsvoederwaarde mee.

Meest opvallend afgelopen periode zijn de gedaalde prijzen van tarwegistconcentraat. De bio-ethanol-fabrieken draaien weer, en gezien het feit dat sojaraap nog aardig aan de prijs is, is tarwegistconcentraat ook voor de melkveehouders weer een interessant product.

Prognose: stabiel/lichte daling.Of registreer je om te kunnen reageren.