Home

Achtergrond 1 reactie

Week 28: aantrekkende vraag eiermarkt

De stemming op de markt van eieren lijkt langzaamaan toch steeds positiever te worden. Volgens de pakstations trekt de vraag naar eieren vanuit de retail verder aan en ziet men de prijzen weer verder oplopen. De aantrekkende vraag ziet men terug bij vrijwel alle soorten eieren.

Daarnaast doet de industrie ook goed mee, want ook de vraag van dit segment is niet echt slecht. Hoewel de verwerkers redelijk vol met eieren moeten zitten, vallen de bestellingen niet echt tegen en dat duidt erop dat het met de vraag naar verwerkte eieren ook wel goed moet zitten, of dat men nog verder oplopende prijzen verwacht.

De oorzaak van deze vriendelijke markttendensen zouden toch vooral in het aanbod gezocht moeten worden, want een aantal pakstations vond de consumptie van eieren nog niet eens zo bijzonder groot van omvang. Dit laatste zal voor een groot deel op het conto van de lopende vakanties geschreven kunnen worden.

Volgens de meest recente cijfers van de EU ten aanzien van het huidige leghennenbestand, doorgerekend op basis van de opzet van leghennen, zouden er nu echter duidelijk meer hennen in productie moeten zijn dan vorig jaar rond deze tijd. Het kan dan bijna niet anders dan dat er toch aanzienlijke aantallen oude kippen in de EU geruimd moeten zijn, indien men het aanbod ziet krimpen. Over het aantal voortijdige ruimingen zijn helaas geen cijfers beschikbaar.

Hoe dan ook, feit is dat de markt deze week een stuk vriendelijker oogt en dat zou zo onderhand ook wel eens tijd worden.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kippenboer

    volgens mij kunnen we nu verder met 1 notering?

Of registreer je om te kunnen reageren.