Home

Achtergrond

Vraag en aanbod in evenwicht

De markt voor blank kalfsvlees ziet er op het ogenblik vriendelijk uit. In de zomer komen de vleeskalverprijzen maar al te vaak onder druk te staan, dat lijkt dit jaar veel minder het geval.

Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht. De prijzen lijken de komende weken op dit niveau te kunnen blijven, om na de zomer omhoog te gaan. Bij de noteringen is de onderkant van de noteringen naar beneden bijgesteld.
De naderende ramadan zou in Frankrijk voor een grotere vraag naar kalfsvlees kunnen zorgen, luidt de verwachting. Dat kan een positieve impuls voor de prijs betekenen. Een hogere prijs is ook noodzakelijk. De huidige prijzen maken de kostprijs van de productie niet goed.

Prognose: Prijs stabiel tot stijgend.

Of registreer je om te kunnen reageren.