Home

Achtergrond

Vleesmarkt stilgevallen; noteringen omlaag

Vion verlaagt de notering met 3 cent. Dat is 1 cent minder dan de verlaging die de Duitse slachterijen doorvoerden.

Voor de varkenshouders is deze ontwikkeling een triest gelag. Het niveau van de opbrengstprijzen lig ver beneden de kostprijzen. Juist vrijdag werden nieuwe kostprijzen berekend voor de varkenshouderij. Voor varkensvlees berekende Livestockresearch een kostprijs van € 1,86 per kilo (inclusief btw). De huidige noteringen liggen dus ruim 30 cent daaronder.

Met name de afzet van varkensvlees is zeer matig. de vraag is vrijwel stilgevallen. Italië vraagt nauwelijks hammen en ook de Britse baconmarkt loopt stroef. Dat betekent dus forse opbrengstverliezen voor de slachterijen. Het valt moeilijk aan te geven wanneer er een kentering komt.

Prognose stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.