Home

Achtergrond 1 reactie

Varkenshoudersprotest voor Milanese beurs

Milaan – Omringd door varkensboeren van de Italiaanse boerenbond Coldiretti poseert een Milanese beurshandelaar met een big op zijn arm.

Milaan – Omringd door varkensboeren van de Italiaanse boerenbond Coldiretti poseert een Milanese beurshandelaar met een big op zijn arm. De varkensboeren zijn naar de beurs gekomen om te protesteren tegen de lage verdiensten. Die zijn een gevolg van de relatief lage varkensprijzen en de hoge voerprijzen. Overigens hebben ook varkenshouders in andere EU-landen last van dit verschijnsel, maar niet overal zijn daarvoor boeren de straat op gegaan.

Foto ANP

Maienfeld – De schapen in de Zwitserse Alpen bij Maienfeld hebben het niet breed. Hun zomerweide bevindt zich op 2.000 meter hoogte op de Guschasattel. De ongeveer 1.500 schapen hebben te kampen met regen, sneeuw en lage temperaturen.

Foto ANP

Tambov – De Russische president Dimitri Medvedev bestuurt een combine tijdens een bezoek aan de Tambov-regio in West-Rusland. Medvedev zei in een toespraak dat de Russische overheid boeren zal blijven ondersteunen, ook als Rusland toetreedt tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Volgens Medvedev zal Rusland de voedselveiligheid niet in gevaar brengen door meer import uit derde landen toe te staan. Rusland houdt volgens Medvedev ook vast aan de doelstelling grotendeels zelfvoorzienend te worden qua landbouwproducten. In Rusland zijn eind 2011 verkiezingen voor het parlement, de Doema, en begin 2012 vinden de presidentsverkiezingen plaats.

Foto ANP

Groenlo - De afdeling Recht en Rechtsbescherming van de Dienst Regelingen in Deventer wilde tijdens haar tweejaarlijkse afdelingsuitje de boer op. Derck Hulshoff kon naast de honderd vakantiekrachten wel wat extra handen gebruiken. Op zijn gemengd bedrijf, bestaande uit zo’n 200 hectare aardappelen en 1.000 vleesvarkens, namen de juristen al vroeg in de ochtend plaats tussen de kinderen en de kratten waar de pootaardappelen klaar lagen om geraapt te worden. Op het bedrijf wordt in tien dagen tijd door honderd kinderen vanaf 13 jaar 17 hectare aardappelen geraapt. "Deze manier van oogsten zorgt voor minder beschadigingen waardoor ziektes minder kans krijgen. Daardoor krijg je gezonde aardappelen van een hoge klasse," zo bestempelde Hulshoff de rassen Regina en Marfona. Foto Paulus Maessen

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ja, waar blijven de voormannen hier?

Of registreer je om te kunnen reageren.