Home

Achtergrond 1 reactie

Varkensbrok op lange termijn goedkoper

Varkensbrok wordt op de langere termijn goedkoper. De oorzaak ligt in de verder dalende graanprijzen in de komende maanden. Maar zover is het nu nog niet. De Amerikaanse markten hebben de eerste weken nog een grote invloed op de Nederlandse graanmarkt.

Het huidige hete en droge weer in de VS kan een enorme invloed hebben op de mais- en sojabonenoogst. Tenminste, als dit weertype aanhoudt. De markten bereiken dan nieuwe prijs-toppen en sleuren de EU-markten daarin mee.

Los daarvan is het aanbod van EU-granen ook groter dan verwacht. De oogsten vallen mee en er wordt veel voertarwe ingevoerd. Het kleinere aanbod hier wordt ruim gecompenseerd door een groter aanbod van de kant van de vroegere Sovjet-Unie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    domme albert

    Dan toch wel op heel lange termijn en zeker dit jaar niet.
    Een reisje door USA en Canada doet je ogen openen. En van "onze" graanschuur Frankrijk wordt je ook bepaald niet vrolijk. En hoeveel heeft de EU nog in interventie?? Zero!!

Of registreer je om te kunnen reageren.