Home

Achtergrond 2 reacties

Twee dode insecten per 10 km op kentekenplaat

Wageningen - Gemiddeld komen er tijdens een autorit elke 10 kilometer twee insecten op een kentekenplaat om het leven.

Dat blijkt na analyse van de gegeven die binnenkwamen op de site splashteller.nl. Na anderhalve maand zijn door automobilisten 17.000 gedode insecten op kentekenplaten doorgegeven. Dat staat zondag te lezen op www.natuurberichten.nl.

Ruim 250 mensen hebben 385 ritten doorgeven. Autoritten die in Zeeland, Groningen en Friesland begonnen of eindigen, hadden het grootste aantal gesplashte insecten. Het laagste aantal insecten werd per kilometer aangereden in Gelderland. 's Avonds zijn de meeste insecten in de lucht.

Met de eerste resultaten van de Splashteller is berekend dat door alle automobilisten per maand 133 miljard insecten worden aangereden. Het gaat dan om beestjes die om het leven zijn gekomen niet alleen op de nummerplaat maar op de gehele auto, vooral aan de voorkant.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van medewerkers van Wageningen University. Het tellen gaat de komende tijd door.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hier zal vast wel weer iemand op promoveren. Hebben ze daar nu echt niets beters te doen?

  • no-profile-image

    Ach laat ze toch lekker onderzoeken, dit kost de belastingbetaler maar minimaal 35000 euro .
    Als de pvdd er maar geen kamervragen over gaat stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.