Home

Achtergrond

Schaap prijshoudend en zuiglam weer duurder

In Leeuwarden zijn dinsdag iets meer dan 700 schapen en lammeren aangevoerd op de veemarkt, net als de voorgaande week een rustig beeld.

Wel is de verhouding tussen schapen en lammeren gewijzigd. Er zijn minder zuiglammeren aangeboden, die duurder werden, ondanks matige vraag voor export. Luxe zuiglammeren noteerden € 82-€ 105. Oude schapen waren goed prijshoudend. Het hele seizoen al worden ze al grif verkocht, vanwege het kleine aanbod in heel Europa. Het prijsverschil met dezelfde periode vorig jaar is gestaag opgelopen tot ruim € 20 per schaap. Daardoor komen er later in het jaar minder slachtschapen ineens. Vanwege het goede prijsniveau worden ze eerder uitgeselecteerd en aangeboden.

Prognose: prijshoudend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.