Home

Achtergrond

Rustige handel in nuka's op veemarkt Purmerend

De handel in nuchtere kalveren (nuka’s) op de veemarkt in Purmerend is rustig verlopen.

De noteringen, uitgezonderd de notering voor beste kwaliteit vleesrassen, zijn met 5 euro verlaagd. Een zwartbont stierkalf noteert nu maximaal 125 euro. Daarmee is deze prijs gedaald onder het niveau van vorig jaar.

Ook vorig jaar daalden de nuka-prijzen flink gedurende de zomermaanden. Aan het einde van de zomer noteerde een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit maximaal nog maar 95 euro. Gezien de tendens van de afgelopen weken valt de daling van 5 euro nu nog mee. De verwachting is dat de prijzen ook dit jaar verder gaan dalen. Vooral de traditioneel hogere aanvoer van kalveren in augustus biedt weinig vertrouwen.

Prognose: prijzen dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.