Home

Achtergrond

Regen zet weiland blank

Herwijnen - De regen die afgelopen nacht gevallen is heeft op sommige plaatsen drassige weilanden tot gevolg.

In het Gelderse Herwijnen is 42,8 millimeter gevallen. Ook voor de komende dagen wordt veel regen verwacht. Foto Adrie van Kuilenburg

Dreumel – Fruittelers Erik (op foto) en Wim Verhoeff uit het Gelderse Land van Maas en Waal kunnen twee weken vroeger dan vorig jaar beginnen met de pluk van het appelras Collina. Er zit wat hagelschade in de 800 bomen tellende boomgaard, legt Erik uit, maar de kwaliteit ziet er gemiddeld goed uit. De productie is na een slecht jaar weer gestegen naar een normaal niveau. De koelcellen zijn leeg en de geboden prijzen behoorlijk. Omdat zomerappels niet zo lang bewaarbaar zijn, worden de appels in Nederland afgezet. Foto Vidiphoto

Oirschot – Een 35-tal Berkshire-zeugen met hun biggen, eigendom van dierenarts-varkenshouder Kees Scheepens zijn gisteren voor het eerst naar buiten gegaan. Scheepens stapt over op een biologische bedrijfsvoering. Hij gaat zijn dieren houden op de Engelse zogenoemde outdoormethode met varkenshutten in de wei. Wakker Dier maakte van de gelegenheid gebruik om promotie te maken voor de biologische bedrijfsvoering en bood het publiek de gelegenheid mee te kijken bij de eerste kennismakeng van de dieren met de grazige weide. Foto Twan van Asseldonk

Beesd – Deze pinken staan in het Beesdseveld in de regenstand, dicht tegen elkaar met de kop uit de wind om zich te beschermen tegen de regen. Gisteren was het een natte dag, vooral in het midden van het land rondom Elspeet kwam het met bakken uit de lucht, tegen de 70 millimeter regen. Na een droge lente lijken we voorlopig een natte zomer te hebben. Foto William Hoogteyling

Foto

Lex Aalders

Of registreer je om te kunnen reageren.