Home

Achtergrond

Prijzen vleeskalveren lijken te stabiliseren

De vleeskalverprijzen zijn iets lager dan een week geleden. Aan de bovenkant zijn de noteringen 5 cent lager dan vorige week.

De onderkant is gelijk gebleven. Zwartbonte kalveren noteerden € 4,65 tot € 4,70 en roodbonten komen zo uit op € 4,85 tot € 4,90.

Al met al is het beeld niet ongunstig. Het aanbod bij de slachterijen valt niet tegen. De dalende tendens in de prijzen lijkt voorlopig ten einde. Door de diverse promotieacties zijn de verwachtingen voor de komende week positief.

In Frankrijk, Duitsland en Italië is de vraag en het aanbod redelijk in balans, hoewel de volumes in absolute zin niet al te groot zijn. Voor de tijd van het jaar valt het beeld in de kalfsvleessector niet tegen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.