Home

Achtergrond

Prijsverhoging van vleeskalveren in de pijplijn

De noteringen voor blanke vleeskalveren blijven deze week ongewijzigd, maar het gevoel is dat er een verhoging zit aan te komen.De vraag naar kalfsvlees loopt momenteel goed. In Frankrijk is volgens Denkavit momenteel zelfs een tekort aan vleeskalveren, terwijl de stemming in andere belangrijke markten stabiel, maar positief is. De verwachting is daarom dat de vleeskalverprijzen ook in Nederland weer iets omhoog zullen gaan. Anders wordt het prijsverschil met vooral Frankrijk te groot en worden Nederlandse kalveren over de grens geslacht.

De komende Ramadan en het matige zomerweer zijn aan te wijzen als veroorzakers van de extra vraag naar kalfsvlees.

Prognose: hogere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.