Home

Achtergrond

Prijs Conference stijgt snel, voorraden zijn weg

De prijs voor een kilo Conference stijgt in week 27 naar 95 cent per kilo (65’ers). Dat melden marktpartijen maandag.

Ondanks de goede prijsvorming, wordt er nog maar mondjesmaat verdiend, omdat de meeste telers door de voorraad heen zijn. Volgens sommige analisten komt de prijsopleving daarom ook te laat. Supermarkten zijn inmiddels overgestapt op importrassen.

Telers hebben het hele seizoen al te kampen gehad met een matige kwaliteit en een kort uitstalleven. Inmiddels maken telers zich op voor het nieuwe seizoen. Het lijkt erop dat er een stevige oogst aankomt. Bovendien loopt het hardfruitseizoen voor op schema. De eerste Nederlandse appels worden al geoogst.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.