Home

Achtergrond 2 reacties

Nukaprijs licht in de min

Nuchtere kalveren brengen minder op. NBHV noteert €5 lager en komt uit op €130 voor een zwartbont stierkalf van de eerste kwaliteit. Dat is een tientje minder dan vorig jaar rond deze tijd.

De oorzaak van de prijsdaling ligt in de vleesveesector. De afzet van blank kalfsvlees was de laatste tijd wat stroever en de kalveren die hiervoor opgezet werden, waren minder goed gevraagd.

De zwaardere kalveren voor de rosésector gingen gemakkelijker weg. Maar aangezien deze sector veel kleiner is, is die invloed minder groot. De algemene tendens is dus: minder vraag.

Een prijsdaling is het gevolg. Maar die wordt nog enigszins afgevlakt door de tamme kalver-import. Het kalveraanbod is niet groot. Dat zorgt er in combinatie met een langzaam aantrekkende vleesveemarkt voor de de prijzen niet verder zakken.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Robert DE MELKER

    Goeiemorgen collega's, tja dat er vanaf nu zéér weinig kalveren tekoop gesteld worden is absoluit waar in deze periode van het jaar...Maar waarom wordt er klaarblijkelijk weer van "geprofiteerd"...Mag een veehouder niet winnen misschien???????????? voor zware nuchtere holstein zwartbont nuka slechts 150euro...

  • no-profile-image

    diezel

    Dan verkoop je de kalveren toch niet en ga je ze zelf afmesten ! Als je ze dik hebt met 8 maand probeer je het opnieuw ! Als dat ook niet lukt slacht je ze zelf en verkoop het vlees ! Als dat ook niet lukt eet je ze zelf op .... Het is niet zo moeilijk dan "profiteerd"er ook niemand van je .

Of registreer je om te kunnen reageren.