Home

Achtergrond

Nuka-prijzen opnieuw gedaald in Purmerend

De markt voor nuchtere kalveren (nuka’s) ziet er niet goed uit. Op de kalvermarkt in Purmerend werd opnieuw minder voor zwartbonte stierkalveren betaald.

De notering voor eerste klas kalveren werd met 8 euro naar beneden bijgesteld naar maximaal 130 euro.

De markt voor kalfsvlees biedt op het moment weinig perspectief. De vraag is matig, terwijl het aanbod van Nederlandse nuka’s zeker niet weinig is voor de tijd van het jaar. Deze combinatie maakt dat de prijzen dalen, en naar verwachting ook komende weken verder dalen. Daarmee komen de prijzen in de buurt van de prijzen van vorig jaar. Een zwartbont stierkalf levert nog maar 5 euro meer op dan vorig jaar.

Prognose: prijzen dalen verder.

Of registreer je om te kunnen reageren.