Home

Achtergrond 1 reactie

Nuchter kalf weer iets duurder

Nuchtere kalveren stijgen weer in prijs. NBHV noteert €5 hoger en komt uit op €135 voor een zwartbont stierkalf van de eerste kwaliteit. Daarmee zijn deze kalveren exact even duur als in dezelfde periode vorig jaar.

De prijsstijging lijkt niet structureel. De vleesveesector trekt wel iets aan, maar dat geldt vooral voor beide rosésoorten. En die vormen niet de bulk van de markt.

De meeste nuka’s worden opzet als blanke kalveren. Die markt is ook iets beter, maar niet dusdanig dat de prijs blijft doorstijgen.

De komende weken lijkt de nukaprijs eerder te stabiliseren. Daarna kunnen nuka’s wel weer iets duurder worden. De vraag naar blank kalfsvlees neemt na de vakantie namelijk traditioneel toe.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert DE MELKER

    Goeiemorgen, geachte collega's, vooreerst dank aan de juiste en weeral correcte info vanwege ons sterk weekblad "boerderij"...Want zoblijkt zaait de kalvermesterij weer eens voor de zoveelste keer onnodige paniek!? Ze willen meer en meer de nuka's de dieperik induwen...Vergeet niet dat wij landbouwers ook ons KOSTEN hebben en NIET alleen jullie vetmesters, zo VLEESPRIJZEN te bekijken kan dit zo slecht nog niet wezen jandorie!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.