Home

Achtergrond 5 reacties

Minder varkens naar Hongarije

De Nederlandse export van levende varkens ligt dit jaar fors lager dan in 2010. In het eerste kwartaal werden al bijna 10 procent minder varkens uitgevoerd. In het tweede kwartaal werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Dit blijkt uit PVE-cijfers.

In de periode van week 14 tot en met week 26 2011 bedroeg de varkensexport 855.000. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar nog ruim 1 miljoen. De export daalde zodoende met meer dan een vijfde.

De oorzaak van de daling ligt onder meer in de Duitse dioxinecrisis. Duitse slachterijen importeren sindsdien minder en kiezen voor dieren uit eigen land.

Opvallend is ook dat Hongarije minder levende varkens invoert. Andere landen hebben daar een streepje voor.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Niet erg onlogisch !
  Dit land is meer en meer aan het leren leven mee de criisis die hier al jaren woed. Vleesverkoop bij de slager is beneden alle pijl , mijn vrouw besteld altijd als er vers geleverd word , wat denk je voor volgende week heeft onze bevriende slager (waar we vroeger alles aan leverden) zelfs geen bestelling gedaan voor vers rundsvlees en dat zegt genoeg. Verder staan alle oogsten hier op hun kop : Watermeloenen halen geen prijs 11 cent/kg aardappelen 15-25kg 20 cent klein verpakking iets hoger suikermais 8-20 cent/kolf granen worden explosief : Tarwe : gemiddelde tot boven gemiddelde opbrengsten MAAR groot graan maar geen inhoud weinig baktarwe die lage kwaliteit drukt de prijzen anvankelijk begonnen op 216euro/ ton +btw nu gedaald tot 167 euro/ ton + btw , nerveusiteit bij de tarweproducenten allom en daarom word massaal de schuur al geledigd nog voor de oogst is beeindigd. Koolzaad goeie opbrengsten mee 3500 kg/ha maar ook inhoudtekorten prijs wel goed 447 euro/ ton.

 • no-profile-image

  Hollander

  Patrick, je schrijftaal begint al aardig op Hongaars te lijken!

 • no-profile-image

  Patrick

  Hollander ! Leer eens uw echte naam te schrijven , ik kan dat nog altijd perfect !

 • no-profile-image

  Belg

  Hollander, zelfs als Belg kan ik er al niets van begrijpen. Wellicht kan hij een Hongaars forum opzoeken.

 • no-profile-image

  Patrick

  Dergelijke marktberichten zijn niet weggelegd voor mensen die puffen mee hun karretje naar de graanhandelaar de handelaar achter de MV laten komen , en nog nooit zelf in de Oost EU vleesbranche hebben gezeten. Wereldvreemden noemt men dat. Mijn voorspelling van de varkensprijs begin 2010 is tot op heden ook uitgekomen dat slachthuizen de volgende zijn is een feit .
  Ik ga alvast rustig slapen deze nacht mee 9 trekkers + graankar en 11 maaidorsers onder mijn ruit geparkeerd, ook zo iets wereldlijks

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.