Home

Achtergrond 6 reacties

Meer uitvoer Eu-varkensvlees

De Europese Unie heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar 1.229.070 ton varkensvlees geëxporteerd. Dat was bijna 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2010. Dat hele jaar werd toen 2.685.365 ton vlees uitgevoerd. Dit blijkt uit cijfers van de PVE.

Rusland bleef in de eerste maanden van 2011 de grootste afnemer, maar zag dit aandeel wel slinken tot 341.965 ton varkensvlees. Het waren vooral de Aziatische landen die dit compenseerden. Zowel Hong Kong (200.306 ton vlees), China (102.934 ton) als de Filippijnen (45.618 ton) importeerden meer varkensvlees uit de EU.

De exportstijging kwam echter vooral voor rekening van Zuid-Korea. Dat land vergrootte zijn aandeel in de totale EU-export van 3,8 tot 8 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  domme boerin

  Gaat dit vlees voor een habbekrats naar die landen????? of is het "afval"vlees, want als er meer geexporteert wordt zou je toch denken dat de boeren in europa misschien ook wel iets mogen verdienen of wordt het vlees dus letterlijk voor nop afgegeven...... en verdienen alleen de slachterijen en handelaren hieraan of .....ben ik toch echt een domme boerin en er geen biet meer van snap!!!

 • no-profile-image

  PJ

  Dat de EU steeds meer moet exporteren in juist slecht voor prijs want dit vlees moet concurreren met wereldmarktprijs!

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  pj lomm weet jij niet hoe duur de varkens zijn in china en rusland? Alleen voor de afzet die ze hebben krijgen ze net genoeg aangevoerd dus zijn ze nog niet genoodzaakt om een hogere prijs te geven

 • no-profile-image

  pj

  Blijkbaar zijn kosten+importheffingen op Rusland zo hoog dat ze netto nog amper de hollandse prijs kunnen betalen.Ben benaderd om varkens 3 weken in quarantaine te leggen maar voor 10 ct op beurs had rus geen enkele interesse en voor een aalmoes begin ik er niet meer aan.China kan denk ik veel goedkoper in Brazilie kopen in plaats van in NL waar kostprijs te hoog is door allerlei extra eisen waar de Chinezen geen enkele waarde aan hechten.

 • no-profile-image

  Ni Hao

  PJ heeft gelijk, China hoeft geen varkens met een ster en een luchtwasserpredikaat. Zonder deze onzin konden wij ook nog varkens maken voor € 1,40.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  @Ni Hao.Als je dat zou loslaten worden er weer grote stallen gebouwd door de massa kassa (boer) ism grote periferie(niet in Nederland meer),tot dat het overaanbod weer te koste gaat van de zelfstandige kleine boer.Ben wel eens een" luchtwasser en een ster" is gewoon een smoesje om de boel te schaalvergroten.Hou de productie gewoon in de hand.Anders concureert de elk jaar groter=minder vrije boeren particuliere kleine boer in Nederland zichzelf uit de markt.Zover is het al bijna nu nog effe aandrukken en de grootmachten hebben de voedselkolom en wordt langzaam doorgeschoven naar het oostblok(kun je lekker medicineren met grote massa kortingen).Scheelt wel een hoop gezeik van de boeren en burger,lekker transparant vlees.Mooi varkensmarkt berichten draaiboek!Het is nu wel duidelijk.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.