Home

Achtergrond

Krap aanbod rosés stuwt verkoopprijs

Rosékalveren gaan momenteel goed van de hand. Dat geldt voor zowel de oude als de jonge rosés.

Reden is dat het aanbod aan de krappe kant is en de vraag goed. Vooral de roséhouders en de handel doen daar hun voordeel mee. Voor de komende week zit er voor hen ongeveer 5 cent extra in op de verkoopprijs.

De slachterijen hebben het moeilijk om de hogere inkoopprijzen weer terug te verdienen met de verkoop van het vlees, maar toch mogen ook zij niet klagen. Meestal wordt er ’s zomers verlies geleden op de verkoop van het vlees, maar dit jaar blijft het verlies relatief beperkt. Door het matige zomerweer blijft de afzet van kalfs- en vooral jong rundvlees of vlees van oude rose’s goed.

Prognose: hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.