Home

Achtergrond 1 reactie

Klein aanbod rosékalveren, rustige handel

De vleesveemarkt is traditioneel tam in deze periode van het jaar. Maar de vaak moeizame zomerperiode heeft minder grip op de prijzen dan in voorgaande jaren. Dat heeft alles met het kalveraanbod te maken. Dat is niet al te groot. De prijzen van beide rosésoorten blijven daardoor probleemloos op de been.

Jong rosé noteert deze week ongewijzigd, op een niveau van €3,65 per kg geslacht-gewicht (zie grafiek red.). Dat is nog altijd fors meer dan in 2010. Toen werd voor een kg ‘slechts’ €3,10 betaald. De komende weken kan jong rosé nog iets verder in prijs stijgen. Dat heeft niet met de vraag te maken, maar wel met het kleine aanbod.

De notering van oud rosé (boven acht maanden; red.) blijft intussen gelijk. Deze rosésoort komt uit op €3,50 per kg
geslacht-gewicht. Hier is het verschil met een jaar geleden fors. Toen werd namelijk €2,75 per kg betaald. Het aanbod van dit product is niet geweldig groot. Dit betekent dat ook hier de prijzen licht kunnen stijgen. Al zal het niet veel zijn.

De prijs van blank kalfsvlees kan voorzichtig weer iets naar boven. De dalende prijstendens is voorbij. Blank noteert voor het eerst sinds een paar weken weer ongewijzigd.

De belangrijkste oorzaak ligt in het beperkte aanbod. Bovendien zijn er geen mestachterstanden. Dit betekent dat de prijs niet langer onder druk staat. Als de vraag gaat stijgen, kan er zelfs iets bij de prijs op komen. Al geldt dit wel voor de langere termijn.

prognose:

rosés misschien iets duurder, blank stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lunet

    Ze bedenken van alles om de megastallen te behouden, wat zijn ze toch innovatief als het om dierenleed gaat?
    Megastallen onder Windmolens, het moet toch niet gekker worden.
    Wat een ellende..

Of registreer je om te kunnen reageren.