Home

Achtergrond

Jong rosé gaat straks in prijs stijgen

De vakantieperiode lijkt niet veel grip op de jongrosésector te hebben. De traditioneel tammere vraag duwt de prijs nauwelijks omlaag. Ook deze week noteert jong rosé gewoon weer ongewijzigd: €3,65 per kg geslacht-gewicht. Het verschil met een jaar geleden is erg groot. Toen werd er voor een kg slechts €3,05 betaald.

De stabiele prijzen zijn opvallend, want in de zomer gaan de prijzen meestal omlaag. De oorzaak zit vooral in het kleinere aanbod. De komende weken kan de prijs zelfs gaan stijgen, want de vraag neemt mondjesmaat toe.

Voor oud rosé, boven de acht maanden, geldt hetzelfde. Ook hier is het aanbod krap en blijft de prijs moeiteloos op de been: €3,50 per kg geslacht-gewicht.

Het kleine prijsverschil van slechts €0,15 met jong rosé wordt alleen maar veroorzaakt door het nog krappere aanbod bij oud rosé. Want in de vraag naar beide producten zit nauwelijks verschil.

Blank kalfsvlees werd de afgelopen weken telkens een paar stuivers goedkoper, maar daar komt nu een einde aan. Afgelopen week was nog een lastige maand qua afzet, want 14 juli was een nationale feestdag in Frankrijk, maar nu gaan de prijzen zich stabiliseren.

Het aanbod van blank kalfsvlees is niet al te groot en er zijn geen mestachterstanden. Dit biedt ruim voldoende tegenwicht voor de vakantieperiode, waarin de afzet altijd minder is. Blank kalfsvlees gaat, kortom, zeker niet verder in prijs zakken.

prognose:

rosés duurder, blank ongewijzigd

Of registreer je om te kunnen reageren.