Home

Achtergrond

Duitse supermarkt in ban van spin

Bexbach - Een exotische spin heeft in een supermarkt in de Duitse deelstaat Saarland voor veel overlast gezorgd. Drie dagen bleef de 5000 vierkante meter grote winkel in de plaats Bexbach gesloten, nadat het dier vrijdag uit een opengemaakte kist bananen uit Colombia in de supermarkt was verdwenen.

Een grote, meerdaagse zoekactie met dertig man leverde niets op. Pas nadat er een ongediertebestrijdingsmiddel in de supermarkt werd gespoten, kon met zekerheid worden gezegd dat het achtpotige dier dood was. Het zou gaan om een giftige bananenspin, die wel 13 centimeter groot kan worden.

Maandag kan de winkel na een grondige schoonmaak weer open, maar verswaren als groente, fruit en vlees kunnen vooralsnog niet worden verkocht. "Dit is voor ons een wezenlijk financieel verlies'', zo klaagde een woordvoerder. Of het echt om een giftige spin gaat is de vraag: volgens zoölogen kan het gaan om een onschuldig, regionaal spinnetje. Men verwacht niet het beest ooit nog te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.