Home

Achtergrond

Druk op bierbostelprijzen, overige prijzen stabiel

De handel in vochtige diervoeders loopt goed door. Bierbostelprijzen zijn hier en daar wat aan het zakken, maar verder lijken de prijzen redelijk stabiel.

Vooral de vraag naar zetmeelproducten is volgens leveranciers goed. Het aanbod van aardappelsnippers en aardappelstoomschillen is echter minimaal.

De prijsverschillen tussen verschillende leveranciers van bierbostel worden groter. Over de beschikbaarheid van bostel lopen de meningen wat uiteen, maar door de bank genomen is er voldoende te krijgen. Een deel van de veehouders lijkt te wachten tot de prijzen verder gaan dalen.

De verkoop van perspulp staat nog steeds in de wacht ondanks goede vraag. De vraag naar ingekuilde snijmais neemt af. De nieuwe mais staat er op veel plaatsen zo goed voor, dat de ergste nood is gelenigd.

De vraag naar stro en hooi is nog steeds groot. Wat betreft de beschikbare volumes valt het dit jaar tegen. Hoewel de prijzen van stro straks nog wel wat kunnen gaan zakken is dat niet de verwachting voor wat betreft graszaadhooi. De vraag naar structuur is groot, vooral vanwege een gebrek aan structuur in de eerste snede. Ook luzerne wordt daarom veel verkocht, en naar verwachting gaan ook deze prijzen op de korte termijn niet zakken.

Prognose: stabiel/ bierbostel prijzen gaan dalen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.