Home

Achtergrond 190 x bekeken

De markt voor vochtige voeders komt tot rust

De handel in vochtige voeders loopt nog steeds aardig door. Wel is het rustiger dan een aantal weken geleden. De relatief betere weersomstandigheden hebben veel van de zorgen wat betreft de ruwvoerpositie weggenomen.

Melkveehouders zien het gras weer groeien, en de maisplanten staan er goed bij. Dat leidt tot een afnemende vraag. Vraag en aanbod wat betreft graanbostel is redelijk in evenwicht. Het aanbod bierbostel ligt momenteel hoger dan de vraag. Dat zorgt voor druk op de bostelprijzen, hoewel die al zijn verlaagd. De campagne voor erwtenvezel is bijna gestopt. Het laatste beetje wordt deze week uitgeleverd.

De vraag naar zetmeelproducten is volgens leveranciers groot. Er is volgens hen duidelijk behoefte aan energie. Het aanbod aardappelsnippers is krap. De vraag naar kuilmais lijkt wat aan te trekken, maar van een grote vraag is nog geen sprake. De verkoop van tarwestro loopt matig door een beperkt aanbod. Gerstestro loopt beter. De stroprijzen staan onder druk vanwege een grote vraag en beperkt aanbod. Veehouders willen structuur in het rantsoen, of gebruiken het stro als aanvulling vanwege een krappe ruwvoerpositie. Komende weken worden bepalend voor de stroprijzen. In veel landen moet het stro worden geperst. Droog weer is daarbij essentieel.


Prognose: prijzen vochtige voeders onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.