Home

Achtergrond

Conference duur in laatste weken van seizoensafzet

Een schommelend prijsbeeld voor Conference bij Jumbo-winkels is niet te verklaren met de richting van de afzetmarkt.De prijs is daar sterk oplopend, wat past bij de staart van het seizoen. Een afzetorganisatie noemt prijzen van € 1,10 per kilo. Vorige week was dat nog 95 cent voor deze sortering van 65’ers.
Voor Elstar spitst de verkoop zich toe op groothandel en grossiers. Bij Fruitmasters wordt dit ras niet meer bemiddeld, alleen geveild. Dat lijkt een goede strategie. De standaardmaten brengen prijzen van boven de euro op tot € 1,10 per kilo.
Bij Jonagold is de aanvoer niet groot. Met beperkte voorraden kiezen telers ervoor de markt niet te overvoeren.
s Prognose: oplopende prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.