Home

Achtergrond

Aalvissers kijken naar compensatie tuinders

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (Visserij) is niet van plan om palingvissers net zo te compenseren als onlangs gebeurde met onder anderen komkommertelers die door de Ehec-uitbraak werden getroffen.Bleker wees Kamerleden die voor vergoeding pleitten, er donderdag op dat de situatie van de aalvissers die niet mogen vissen in met dioxine vervuilde gebieden, niet is te vergelijken met die van de tuinders. De vissers vragen een reële vergoeding nu de overheid de vangst verbiedt in vervuilde gebieden.

De telers werden met EU-geld gecompenseerd voor producten die door de Ehec-crisis niet geëxporteerd konden worden. Voor vis is zo’n regeling er niet, stelt Bleker. Hij voelt ook helemaal niets voor een vergoeding voor vervuilde vis die toch al niet op de markt had mogen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.