Home

Achtergrond 1 reactie

Week 26: ruim aanbod eieren

Op de markt van eieren zijn weinig bijzondere ontwikkelingen merkbaar, maar dat is voor deze tijd van het jaar niet ongewoon. Eind van deze week gaan de vakanties in het midden van Nederland van start en dat geldt ook voor enkele regio’s in Duitsland en dat zorgt uiteraard niet voor een extra impuls van de vraag naar eieren.

Het voorgaande in aanmerking nemende zijn de bestellingen van de retail nog niet eens zo slecht, echter die van de industrie vallen wel wat tegen. De prijzen die de pakstations melden variëren van stabiel tot licht oplopend.

Het aanbod van eieren blijft onverminderd ruim van omvang, echter dat van kooieieren wordt wel steeds kleiner als gevolg van het lopende omschakelingsproces. De vraag naar eieren vanuit derde landen blijft redelijk ruim van omvang, alhoewel men hier de hoofdprijs zeker niet zal ontvangen.

Al met al, weinig bijzondere ontwikkelingen op de markt van eieren.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    cabaretier

    hier speekt het Productschap voor Pakstations en Eieren. kijk eens verder dan nederland en duitsland stelletje uber zakkenvullers, in frankrijk zijn ze de laatste 3 weken bijna 1,5 cent duurder geworden en dat geld voor nog meer landen binnen europa. jammer dat het ritueel slachten verboden is!

Of registreer je om te kunnen reageren.