Home

Achtergrond 1 reactie

Week 24: positief marktbeeld

Normaliter staat de vraag en afzet van eieren na Pinksteren wat onder druk, maar daar was deze week niet echt sprake van. Volgens een enkel pakstation lijkt de gemiddelde vraag over de 4 dagen van deze week zelfs wat hoger te liggen dan de gemiddelde afzet van een normale werkweek.

Wat dat betreft wijkt het huidige beeld dus wat af van andere jaren en is het daarbij in ieder geval positief, dat de prijzen niet verder dalen. Kooieieren en de lichtere scharreleieren zouden zelfs wat in prijs oplopen.

De interesse van de eiproducten industrie is niet bijzonder, want dit marktsegment zou werkelijk tot aan de nok toe vol zitten met eieren. Het lijkt er nu zelfs op dat de vraag vanuit een aantal derde landen het afzet volume naar de industrie overtreft, want de pakstations melden redelijke exportvolumes op deze landen.

Vanwege het lage prijsniveau is Nederland nu zelfs wat concurrerend, vergeleken met de wereldmarktprijs van eieren. De hoofdprijs wordt hier dus niet verdiend, maar in het licht van het nog steeds ruime aanbod, is het in ieder geval goed dat er wat afzet alternatieven zijn.

Al met al valt het marktbeeld voor deze week, het seizoen in ogenschouw nemende, niet eens tegen.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    komkommer

    wat een positief bericht van ONS ppe het lijkt wel of we wat verdienen, maar de realitijd is anders. had ik maar komkommers dan hadden we een productschap dat zijn nek uit steekt en niet de handelaren napraat.
    voedsel weg gooien is uit den boze maar voor de markt wel beter en niemand die er dan misbruik van kan maken. schoon schip maken en weer verder en een schadevergoede op de koop toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.