Home

Achtergrond

Vion-varkensprijs weer op niveau vorig jaar

Vion houdt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week onveranderd op € 1,57 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw.

Daarmee komt deze prijs precies op hetzelfde niveau als een jaar geleden. De Vion-varkensnotering lag de afgelopen weken boven het peil van vorig jaar. Dat is nu niet meer het geval. Voor varkenshouders is dat een trieste situatie. De kostprijs van een vleesvarken is het afgelopen jaar flink gestegen, terwijl de opbrengst deze week niet hoger ligt dan half juni 2010.

De financiële positie bij varkenshouders verslechtert. Het aanbod van vleesvarkens is bovendien niet eens zo groot. Alleen door het ontbreken van een slachtdag (Tweede Pinksterdag) hebben slachterijen al snel voldoende vleesvarkens voor hun afzetmogelijkheden van varkensvlees en hun slachtcapaciteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.