Home

Achtergrond 238 x bekeken

Vion houdt varkensprijs voor derde week op € 1,57

De varkensprijs van Vion blijft voor de derde week op rij € 1,57 per kilo geslacht gewicht franco slachterij inclusief btw.

Het aanbod van vleesvarkens is deze week nog ruim voldoende om het benodigde varkensvlees voor klanten te produceren. Dat vlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand. De temperatuur is niet hoog genoeg om consumenten te verleiden om hun barbecue massaal tevoorschijn te halen.

Vleesvarkenshouders leveren meer slachtrijpe dieren af, omdat een prijsverhoging voor deze dieren uitblijft. Bovendien misten slachterijen vorige week een slachtdag (Twee Pinksterdag), waardoor zij varkens hebben doorgeschoven. Zuid-Duitsland viert donderdag Sacramentsdag.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.