Home

Achtergrond

Trostomaat wacht prijsval na interventiestop

Wat iedereen al vreesde dreigt ook te gebeuren. Met het aflopen van de interventieregeling, zal een enorm volume aan trostomaat weer op de markt te komen, met een prijsval als gevolg.

Volgens handelaren is er nog veel te weinig vraag van afnemers om de grote volumes trostomaat die vanaf 1 juli weer op de markt gaan komen, op te vangen. Geschat wordt dat 40 procent van de gebruikelijke export naar Duitsland weer is hervat. Woensdag werd nog ongeveer 50 procent van de tomatenproductie gestort.

De ophoudprijs van trostomaat lag in Nederland rond de 37 cent, in België meer dan een dubbeltje lager. Vermoedelijk zal de kiloprijs na 1 juli nog verder zakken, schattingen gaan richting de 20 cent per kilo.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.