Home

Achtergrond

Ruwvoer en vochtige voeders duur door droogte

De handel in vochtige voeders loopt nog steeds goed door.

De droogte houdt aan waardoor steeds meer veehouders naar alternatieven moeten grijpen om hun koeien aan het vreten te houden. Vooral in het westen laat de tweede snede gras bij veel melkveehouders nog op zich wachten. De hergroei komt niet of moeizaam op gang. In het oosten lijkt het er beter voor te staan. Hier en daar wordt voor de tweede keer gemaaid.

Duidelijk is dat de vochtige voeders voorlopig duur blijven. Bierbostel wordt goed gevraagd en is redelijk beschikbaar. Wel wordt er in de praktijk gesproken van levertijden variërend van 10 tot 12 dagen.

Er wordt nog maar mondjesmaat mais verkocht. De prijzen zijn hoog. Veehouders met een teveel aan mais denken steeds meer te kunnen beuren nu de droogte voorlopig lijkt aan te houden. Gesproken wordt van prijzen van 60 euro per ton.

De voorverkoop van perspulp bevindt zich momenteel in de vierde fase. Al drie keer zijn de prijzen verhoogd. Nu liggen de prijzen tussen de € 2,05 en € 2,10 per procent drogestof.

Stro en gedorst hooi zijn goed gevraagd maar moeilijk te krijgen. De voorraad is bijna op. Het is wachten op de nieuwe oogst. Naar verwachting stijgen de prijzen door een matige stand van de verschillende graangewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.