Home

Achtergrond

Restanten oude oogst uien zijn bijna weggewerkt

In een versneld tempo werkt de uienhandel de laatste tonnen uit bewaring weg.

Er is nog ongeveer een week om de laatste bruikbare partijen van de oogst 2010 af te zetten. Grove kunnen naar het Verenigd Koninkrijk, de middelmaat naar Oost-Europa en de rest naar industriële verwerkers. Veel slechte uien worden afgevoerd naar de handschillerij in Polen of gaan de vergisting in.

De telersprijzen van de beurs Emmeloord zijn deze week blijven staan op 2 tot  5 euro voor de middelmaat en 3 tot  6 euro voor grove. Uien uit mechanische koeling halen 7 tot  8 euro. De eerste volumes plantuien komen begin juli. Er zijn al wel plantuien aangevoerd, maar de afzet is echter nog niet vlot. De markt wacht af.

Prognose: prijs stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.