Home

Achtergrond

Perenprijs stijgt, afzet Oostblok blijft onzeker

Een deel van de Nederlandse perentelers profiteert van een snelle afname van de voorraden in het buitenland.Ook in Nederland slinkt de voorraad, maar kunnen telers nog voldoende grove kwaliteit leveren.

Telers die kunnen exporteren naar het buitenland kunnen profiteren, zolang ze niet afhankelijk zijn van afnemers in het Oostblok. Over de export naar Rusland is, vanwege de importstop, veel onzekerheid. Dat heeft met name gevolgen voor de 75’ers. Het is daarom ook moeilijk om tot een prijsbepaling te komen. De 65’ers doen 60 tot 65 cent per kilo in de daghandel. De verwachting is dat die prijs de komende weken nog verder oploopt. Naar schatting is er nog voor 4 tot 6 weken voorraad beschikbaar.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.