Home

Achtergrond

Paardenrennen mogen weer in China

Peking - Na een verbod van zestig jaar mogen vanaf augustus in China weer paardenrennen plaatsvinden.

Wie een wedje wil leggen op de uitkomst van de race komt echter bedrogen uit: gokken mag nog steeds niet. Dat meldde het Chinese staatsmedium China Daily zaterdag.

,,Mensen kunnen kleine prijzen winnen als ze goed raden welk paard de race wint, maar ze kunnen niet wedden op de paarden'', aldus een woordvoerder van de renbaan in Wuhan, die de races wekelijks gaat organiseren. Alle races zullen ook op televisie worden uitgezonden.

De enige plekken in China waar momenteel volwaardige paardenrennen worden gehouden, zijn Hongkong en Macau, beide relatief autonome gebieden. Gokken mag in China alleen door mee te doen aan de staatsloterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.