Home

Achtergrond

Neerslag trekt notering slachtkoeien omhoog

De neerslag van de afgelopen week heeft de slachtkoeienprijzen aardig omhoog geholpen.

Vorige week dinsdag was de koeienmarkt in Bunnik nog in mineur. Dat lag echter niet alleen aan de aanvoer. Die was laag, maar ook het aantal kopers was erg beperkt. Afgelopen donderdag tekende zich in Leeuwarden al weer een herstel af, dat vandaag in Bunnik werd voortgezet.

Nu de regen weer zorgt voor voldoende grasgroei en de melkprijzen nog goed blijven, houden veehouders liefst zo veel mogelijk melkkoeien vast. De noodzaak om dieren af te stoten is verdwenen. Dat merken de slachterijen natuurlijk goed in hun aanvoer. Ze moeten nu weer hun best doen om de slachtlijn bezet te krijgen.

Prognose: stabiele prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.