Home

Achtergrond

Neerslag laat markt vochtige voeders afkoelen

Neerslag laat de vraag naar vochtige voeders wat afnemen. De ruwvoerproductie heeft in veel delen van het land, met de regen van afgelopen dagen, een positieve impuls gekregen. Wel moet worden aangetekend dat de plaatselijke verschillen groot zijn.

Vooral Noord-Holland lijkt er wat betreft de neerslag wat bekaaid af te komen. Ook in delen van Brabant wil de grasgroei nog niet echt op gang komen.

De mais lijkt er op de meeste plekken goed voor te staan. Veel maisplanten hebben door de combinatie van regen en warmte een flinke groeispurt gemaakt.

De vraag naar industriële producten als bierbostel en corngold loopt volgens de handel goed door. De verwachting is dat de vraag naar deze producten nog wel even aanhoudt. Ook mais wordt vlot verkocht voor prijzen rond de 60 euro per ton. Een deel van de melkveehouders zit nog steeds slecht in het ruwvoer.

Het rantsoen van relatief veel jongvee en droge koeien zou momenteel bestaan uit voerstro. De vraag naar hooi en stro is groot. Landen waar veel stro en hooi vandaan komt, zoals Frankrijk, ondervinden ook hinder van de droogte waardoor de oogstopbrengsten gaan tegenvallen. Als de weersomstandigheden tijdens het oogsten goed zijn verwachten leveranciers niet dat de hooi- en stroprijzen exorbitant stijgen.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.