Home

Achtergrond

Maat: actie beneden alle peil

Den Haag – LTO Nederland is onthutst over de illegale actie die dierenactivisten hebben uitgevoerd op 26 varkensbedrijven.

”Dit is een doelbewuste en volstrekt illegale actie tegen de varkenshouderij”, zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

De voorzitter staat vierkant achter vakgroepvoorzitter Annechien ten Have, die zelf tot drie keer toe ongenood bezoek kreeg. ”Ze zijn doelbewust bezig iemand te beschadigen. Als er iemand in de varkenshouderij is met een open blik naar de maatschappij is het Annechien ten Have. Wij blijven vierkant achter haar staan en zullen haar steunen in de open blik die ze tentoonspreidt”, zegt Maat.

De LTO-voorzitter zegt de publicatie van de foto”s en de films buiten alle perken te gaan. ”Het gaat hier om regelrechte activisten die op niets anders uit zijn dan elke vorm van dierenhouderij tegen te gaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.