Home

Achtergrond 449 x bekeken 1 reactie

Kenniskasteel Forum

Het gebouw is amper vier jaar in gebruik en is inmiddels hét beeldmerk van Wageningen Universiteit: het Forumgebouw.

Het werd op 4 september 2007 officieel geopend door koningin Beatrix. Forum maakt deel uit van het nieuwe universiteitscomplex in Wageningen, waar de bouwactiviteiten nog steeds niet beëindigd zijn.

Het universiteitsgebouw kent een vloeroppervlak van twee hectare en is het dagelijkse ontmoetingscentrum van duizenden studenten van de universiteit en van de hogeschool Van Hall Larenstein.

Architect Quint Wintermans heeft zich bij het ontwerp laten leiden door de verhalen van Ivanhoe. Hij wilde een kasteel neerzetten, met een overdekte binnenplaats. Het vierkante gebouw maakt van buiten een kolossale indruk, maar wie binnen loopt kan op elke plek naar buiten kijken.

Imposant is de bolvormige bibliotheek, die een onuitputtelijke bron van informatie en kennis vormt. De bibliotheek biedt toegang tot recente wetenschappelijke tijdschrijften, maar herbergt ook een grote collectie uniek illustratiemateriaal. Kort geleden kwam de collectie in het nieuws van bijna 100.000 luchtfoto’s die de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog van Nederland maakten. De foto’s, opgeslagen in de Wageningse bibliotheek, zijn inmiddels via internet toegankelijk.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    xhepkxe

    gjdE18 tcusxbmstqqh, [url=http://daajqzvytfep.com/]daajqzvytfep[/url], [link=http://avnqlccsjxns.com/]avnqlccsjxns[/link], http://emchqmhmldvw.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.