Home

Achtergrond

Jonge rosévleeskalveren 5 cent per kilo goedkoper

De afzet van rosékalfsvlees loopt moeizaam als gevolg van lagere opbrengsten van blank kalfsvlees.

Na Pinksteren zakt de verkoop van kalfsvlees meestal in. Alleen het beperken van het aantal slachtingen kan de prijzen dan nog overeind houden. Dat is komende weke nauwelijks mogelijk. Het aanbod van jonge rosévleeskalveren is erg groot. De prijzen van deze dieren staan daarom onder druk. Zij leveren volgende week 5 cent minder op met € 3,60 tot € 3,65 per kilo geslacht gewicht. Dat is nog altijd 40 cent per kilo meer dan een jaar geleden.

De aanvoer van oude rosévleeskalveren is niet zo groot. dat houdt de prijs van de dieren overeind op € 3,40 tot € 3,45 per kilo.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.