Home

Achtergrond

Inkoper uien kijkt kat uit de boom, flink aanbod op til

De nog beschikbare uien van de oude oogst zijn heel moeilijk tot niet te slijten. Ook de betere kwaliteiten brengen weinig meer op.

Telersbeurs Emmeloord gaf geen notering meer af. De markt staat geheel in het teken van de nieuwe oogst plantuien. De groeiomstandigheden zijn aanzienlijk verbeterd, zodat de teler goede volumes uien van prima kwaliteit kan rooien.

De uieninkopers wachten daarom af. Prijsvorming is heel lastig omdat er nog nauwelijks daadwerkelijke handel is. Handelaren gaan zeker niet de boer op om al bij te kopen. Er gaat uitgaande van de stand van het gewas immers veel aanbod komen. Dat geldt in grote lijnen ook voor andere productieregio’s in Europa.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.