Home

Achtergrond

Hoge vraagprijzen ruwvoer remmen verkopen af

Het mag de laatste weken wel weer groeizaam weer zijn, maar de vraag naar ruwvoer en bijproducten blijft groot. Of er dan ook veel verkocht wordt, is een tweede.

Net als de veehouders zelf klagen ook fouragehandelaren over veel te dure producten die ze moeten inkopen. Deze situatie is een gevolg van de wetenschap bij aanbieders dat er nog altijd een ruwvoertekort is bij veel veehouders en dat de melkprijzen goed zijn.

Bij perspulp is de situatie zo dat de prijs van dit product door sommige leveranciers is verlaagd tot flink onder de 100 procent van de voederwaardeprijs, om toch te verkopen. Hoewel anderen melden dat de verkopen onder zonder korting flink doorgaan.

Perspulp is er even niet, omdat monopolie-aanbieder Duynie de leveringen sinds begin juni heeft gestopt en niet van plan is om voor half augustus daar weer mee te beginnen.

Gras en ook stro zijn moeilijk te verkrijgen, terwijl de prijzen erg hoog zijn. Hooi in grote balen is te koop vanaf 250 euro, in kleine balen vanaf 295 tot 300 euro per ton.

De prijzen van snijmais staan licht onder druk. Dit komt doordat de nieuwe oogst flink doorgroeit en daarmee de ergste druk van de markt lijkt. Snijmais oude oogst doet momenteel zo’n 58 euro per ton franco boerderij.

Prognose: lichte prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.