Home

Achtergrond

Hoge productie broccoli zet prijzen onder druk

Door een wat hogere productie dan gewoon staat de prijs voor broccoli onder druk.

Momenteel wordt circa 3 euro voor een doosje (5 kg) betaald, waar enkele weken geleden nog een euro per kg gemaakt werd. Supermarkten doen niet veel met broccoli. Alleen Albert Heijn en Lidl hebben broccoli in de aanbieding. De export maakt goeddeels de prijs en Italiaanse concurrentie zit de afzet dwars.

De prijs voor bloemkool schommelt sterk tussen de 50 en 70 cent per stuk. Daarmee is de prijs wat lager dan de laatste weken. De oogst loopt voor op schema en er worden daardoor minder plotselinge pieken verwacht. Ook is er geen concurrentie uit Frankrijk en Spanje meer.

Prognose: stabiele prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.