Home

Achtergrond

Fritesaardappelen gevraagd, voorraad erg klein

De aardappelmarkt is sterk in de greep van het weer, voor zowel de korte als de lange termijn. Er is als gevolg van de droogte geen snelle aanvoer van vroege fritesgeschikte aardappelen te verwachten, waarop in het voorjaar nog werd gezinspeeld.

Het duurt nog vijf à zes weken voor er serieuze volumes beschikbaar komen. Verwerkers en handel hebben dan ook problemen om het gat te dichten dat ontstaat tussen de laatste leveringen van de oogst 2010 en deze aanvoer, want er is bar weinig voorraad over.
De droogte krijgt vat op het gewas voor de nieuwe oogst. De termijnhandel was vorige week zowel levendig als wispelturig. Eerst schoot de prijs voor het contract april 2012 omhoog naar 21 euro, maandag was de notering hooguit 17 euro. De fysieke fritesaardappelenmarkt stabiliseert, maar ook de prijsstijgingen voor de ondermaat geven aan dat er weinig grondstof 2011 meer is.
Prognose prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.