Home

Achtergrond

Flinke prijsuitschieters bij overblijvers en zuigers

De officiële noteringen van de Leeuwarder schapenmarkt geven het beeld van een rustige handel.

De prijzen bleven deze week grotendeels stabiel bij een iets lagere aanvoer. Toch is dit niet alles wat over de markt te zeggen is. De laatste overblijvers werden voor goed geld verkocht. Zware rammen van vorig jaar brachten prijzen op tot 160 euro per stuk.

Ook bij de zuiglammeren werden goede prijzen genoteerd. Er werden dieren verkocht tot 130 euro per stuk. Oorzaak van de hoge prijzen was het kleine aanbod. Volgens de veehandel worden dit jaar veel minder zuiglammeren aangevoerd dan vorig jaar, terwijl de vraag goed is. Naast de binnenlandse markt is België een grote afnemer.

Prognose: hogere prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.