Home

Achtergrond

Flauw gestemde uienmarkt ruimt de restanten op

Telersbeurs Emmeloord meldde donderdag een flauwe uienmarkt, met noteringen van 2 tot 5 euro per 100 kilo voor de fijne sortering en 3 tot 6 euro voor grove.

Uien uit mechanisch gekoelde opslag brengen meer op. De uien gaan voor een baalprijs van 10 tot 12 euro hoofdzakelijk weg voor verwerking door schilbedrijven in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, mits de kwaliteit nog enigszins acceptabel is.

De onderkant, die het gemiddelde prijsniveau omlaag trekt, gaat richting Oost-Europa. In veel gevallen betreffen de transacties overigens contractlevering aan vaste afnemers. Vanwege de slechte gemiddelde kwaliteit van de uien is het lastig voor verwerkers en handelsbedrijven om de klanten goed te bedienen. Het is een kwestie van even de rit uitzitten. De eerste plantuien komen nu voorzichtig in beeld.

Prognose: de prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.