Home

Achtergrond 190 x bekeken

Europarlement uiterst kritisch op aanpak Ehec

Straatsburg – Het Europese Parlement kraakte dinsdag de manier waarop de Ehec-crisis wordt aangepakt.

Straatsburg – Het Europese Parlement kraakte dinsdag de manier waarop de Ehec-crisis wordt aangepakt. Het Spaanse parlementslid Francisco Sosa Wagner, van de Spaanse Union Progresso y Democracia (UPyD) houdt een komkommer omhoog om zijn woorden kracht bij te zetten.

Volgens het EP is de beschuldigende vinger te snel uitgestoken richting Spaanse komkommertelers. De Ehec-crisis geen lokaal, maar een Europees probleem, aldus het EP.

Foto ANP

Ronnenberg – Slateler Hermann Voges heeft geen vertrouwen meer in een snel herstel van de slamarkt. Hij freest zijn sla onder vrijwel op hetzelfde moment dat de Europese Commissie 150 miljoen euro reserveerde voor de getroffen Europese tuinders.

Voges heeft zijn koelcel vol staan met pallets verpakte sla, eveneens onverkoopbaar door de consumentenvrees na de Ehec-epidemie.

Foto ANP

Popesti Leordeni – Een medewerker van een tuinbouwbedrijf in een dorpje bij de Roemeense hoofdstad Boekarest gooit komkommers op een berg. Daarna wordt de vruchtgroente met een machine op een vrachtwagen geladen.

Het bedrijf vernietigde de hele oogst van de afgelopen drie dagen, 1.500 ton in totaal. Ook in Roemenië is de markt ingestort. Het bewijst dat de Ehec-crisis geen regionaal maar een Europees probleem is.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.