Home

Achtergrond 10 reacties

Actiegroep Ongehoord toont dode biggen aan het publiek

Amsterdam - Actiegroep Ongehoord, bekend van de illegaal gemaakte videobeelden in varkensstallen, demonstreerde donderdagmiddag op de Dam in Amsterdam.

Amsterdam - Actiegroep Ongehoord, bekend van de illegaal gemaakte videobeelden in varkensstallen, demonstreerde donderdagmiddag op de Dam in Amsterdam. Schrijfster Yvonne Kroonenberg en andere actievoerders toonden dode biggetjes aan het publiek. Volgens een woordvoerder moeten consumenten zich realiseren dat dode biggen onlosmakelijk horen bij dierhouderij, en dat vegetarisme het enige alternatief is.

Foto Sebastiaan Rozendaal

Breda – Koeienliefhebbers uit Zuid-Nederland kwamen deze week bijeen op het bedrijf van Adrion van Beek in Breda. Ze waren daar voor de jurydagen van veeverbeteringsorganisatie CRV. Inspecteurs, ervaren juryleden en aspirant-juryleden bespraken met elkaar waar op te letten bij een veekeuring. Het was voor de deelnemers een uitgelezen moment om nieuwe dingen van elkaar te leren en elkaar aan te scherpen. Het fokdoel kwam uitgebreid ter sprake en de verschillende onderdelen van een koe werden uitgebreid besproken.

Foto Peter Roek

Munnekezijl - Bezoekers aan de praktijkdag suikerbieten en pootaardappelen Noordelijke klei worden op karren langs acht objecten gereden. Aan het eind van de rit zien ze een spuitdemonstratie waarin technieken worden getoond om drift te reduceren. De door het bieteninstituut IRS en proefboerderijen SPNA op de Noordoost-Friese proefboerderij Kollumerwaard gehouden dag werd volgens de organisatie goed bezocht. Suikerbieten en pootaardappelen zijn belangrijke gewassen voor deze regio.

Foto Jan Bouwman

Neer - Sjaak Verploegen plukt rijpe abrikozen, die onder de overkapping worden beschermd tegen slechte weersomstandigheden. Daar is hij deze week mee begonnen. De teler uit het Midden-Limburgse Neer teelt het fruit nu drie jaar, naast zoete kersen. Abrikozenteelt komt in Nederland weinig voor. “Ik zag het in Duitsland en dacht: wat andere mensen kunnen, kan ik ook proberen”, legt Verploegen uit. Hij is redelijk tevreden over het gewas. “We proberen nog wat uit met rassen, vroege en late soorten.”
De kwaliteit van de abrikozen is goed en de handel loopt prima, zegt Verploegen. Om de twee dagen moeten de rijpe vruchten worden geplukt.

Foto Twan Wiermans

Den Haag - Het is een oud ritueel: op de laatste dag voor het zomerreces organiseren de productschappen PVV en PPE de parlementaire barbecue. Nu houden VVD’ers niet van productschappen, maar wel van een stukje zwartgeblakerd vlees.


Volgens liberaal Charlie Aptroot zou het dan ook erg jammer zijn als deze traditie sneuvelt als gevolg van zijn politieke stellingname. “Het is altijd een gezellig feestje”, zegt hij met een bord saté in de hand. “Maar dat is geen reden de schappen te handhaven.”


Foto ANP

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hoe komt men aan die dode biggen men kan deze groep mensen zo oppakken maar dat doen ze niet beter de sector naar de klote

 • no-profile-image

  Hele slechte zaak dat AGD hier iets over schrijft, en aandacht aan geeft.

 • no-profile-image

  ik kijk liever naar die dode biggetjes dan naar die verlopen en vooral verzuurde bekkies van Yvonne en haar azijnpissende companen

 • no-profile-image

  Tjeerd

  De dood is onlosmakelijk van elk leven ofwel hier wordt geen representatief beeld gegeven van de hedendaagse varkenshouderij

 • no-profile-image

  Dit zijn mensen die over kadavers [lijken] gaan.Hun naam zegt het al ONGEHOORD!!!!!

 • no-profile-image

  Beste actiegroep Ongehoord. Ik heb Annechien uitgenodigd voor een overleg aan de keukentavel. Uiteraard zijn jullie ook welkom. Gewoon via de voordeur. Van actiegroep Ongehoord hoop ik dat ze met een 4-tal personen komen en Annechien behoeft wat mij betreft geen collega,s mee te nemen. Na de rondgang door de stal,waarvan ik telkenmale geniet als mijn varkens tevreden zijn, maar waarvan ik hoop dat we niet teveel zien waar ik ook als varkenshouder een hekel aan hebt, zal ik zorgen voor een dialoog/discussie hopenlijk zeer scherp en duidelijk en oprecht en eerlijk. Ik zal zorgen voor een drankje en een hapje . Dus ook een hapje waar geen vlees in zit , want dat moeten we respecteren van elkaar. Meld je maar op dit lijntje of op uw eigen site en het wordt geregeld. ( dit gaat overigens geheel buiten boerenbelangengroeperingen om ) Ook met Annechien heb ik dus nog geen overleg indeze gehad. Hopenlijk komt ze wel.

 • no-profile-image

  Dit is werk voor de A.I.D. niemand mag slepen met kadavers, dat mag alleen Rendac.

 • no-profile-image

  A.I.D. of onder welke naam dat stelletje hyphocriten nu ook opereert zal hier niets aan doen
  ik wil hier niet beweren dat ze lid zijn van "ongehoord" maar vaak zeker simpathisant.
  ze hebben ook maar 1 doel en dat is exact dezelfde als al die gesubsidieerde clubjes
  dus A.E. je hebt volkomen gelijk maar het zal niet gebeuren

 • no-profile-image

  lian

  En dan hebben zij het over respect hebben voor dieren??? Dit is toch totaal repsectloos voor die dode biggen?

 • no-profile-image

  Beste actiegroep Ongehoord en Annechien. Van beiden heb ik niets vernomen. Dat verbaasd me. Mogenlijk hebben beiden een angst om over de realiteit te praten. We zullen toch alles bespreekbaar moeten maken naar elkaar, met respect voor elkaars standpunten. Openbaarheid en transparantie dus. Uiteraard is niemand verplicht om vlees te eten en een goed veehouder heeft ook pijn , als zijn dieren pijn hebben. Mijn uitnodiging van 2 juli is dus nog geldig.
  Hopenlijk wordt het vervolgt , en ik zal u berichten.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.