Home

Achtergrond

Aardappelverkoop via automaat

Teler Arjen van de Giessen in Vuren verkoopt aardappelen, eieren en uien direct aan consumenten. Dat doet hij sinds drie weken via een automaat. "Dat loopt goed. En ik hoef niet iedere keer mijn werk te onderbreken als er een klant komt."

Waarom verkoopt u aardappelen via een automaat?
"Zo kan ik meer service bieden aan mijn klanten. De automaat staat in een afgetimmerd deel van de schuur. Klanten kunnen daar van 8 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds terecht. Bovendien hoef ik niet iedere keer mijn werk te onderbreken als er een klant komt. Zo kan ik mijn arbeidsuren productiever maken."

Wat verkoopt u in de automaat?
"Ik verkoop aardappelen van de rassen Frieslander, Bildtstar en Melody en ook uien en eieren. Het lijkt op een soort fastfood automaat. De klant gooit er geld in en kan het product eruit halen. De automaat staat er sinds drie weken en is zes dagen in de week open."

Hoe loopt het?
"Het loopt fantastisch. Er komen zo’n 250 klanten per week. Dat is boven mijn verwachting. Ik woon vlakbij Gorinchem. Er wonen genoeg consumenten in de buurt. Het is wel een hele investering geweest. Dat betreft niet alleen de automaat, maar ik heb ook een hok afgetimmerd en een aparte ingang gemaakt naar de automaat."

Hoe bent u op het idee van een automaat gekomen?
"Ik ben bij collega’s op bezoek geweest die hun producten al via zo’n automaat verkopen. En ik ben op beurzen geweest om de automaat te bekijken. Toen heb ik er een aangeschaft."

Wilt u de verkoop uitbreiden?
"Ik wil in de toekomst ook streekproducten verkopen en wellicht zelfs verse producten. Maar hoe en wat weet ik nog niet. Ik wil eerst ervaring opdoen met de verkoop van aardappelen, uien en eieren via de automaat. Eerst maar eens kijken hoe dit zich ontwikkelt."

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.